A gépkocsi rakterében migránsok tartózkodtak

Hegyeshalom térségében balesetet okozott, majd járművét hátrahagyva elfutott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy szerb állampolgár ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2015. augusztus 5-én 11 óra 10 perc körüli időben az M1-es autópálya, 172-es kilométerszelvényében, Hegyeshalom térségében közlekedett egy szerb hatósági jelzésű tehergépkocsival. A gépkocsivezető Ausztria irányába történő haladásakor ismeretlen okból letért az úttestről és a füves útpadkán át egy betonelemnek ütközött. A baleset után a sofőr járművét hátrahagyva elfutott.

A gépkocsi rakterét a helyszínre érkező rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei nyitották ki, ahol 22 szír és 2 szomáliai állampolgárt tartózkodott. A külföldiek a schengeni térségben és Magyarországon jogszerű tartózkodásra jogosító engedéllyel nem rendelkeztek. A migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a járőrök a Győr-Msoon-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A győri rendőrök megállapították, hogy a fenti járművel egy 23 éves szerb férfi lépett be az országba és ellene országos körözést rendeltek el.

Az elfogatóparancs alapján keresett személyt 2015. augusztus 5-én 16 óra 30 perckor a Csongrád megyei határrendészek Röszkénél elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2017.11.21. 05:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 225 2
NO2 4 4
NOx 3 1
O3 58 32
NO 0 -
Szélirány ÉK
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!