Amikor egy álom elérhetővé válik

A győri rendőrök egy fogyatékkal élő fiatalember álmát váltották valóra.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű személyek számára nyújt lehetőséget abban, hogy kipróbálhassák magukat az álom munkahelyen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság a „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM” elnevezésű rendezvény keretében - 2017. május 31-én délelőtt - vendégül látott egy rábatamási fiatalt, Róbertet, akinek az álom munkája az volt, hogy egy napra rendőrjárőr lehessen. A fiatalt a rendőrök végigvezették a rendőrkapitányságon, ahol megmutatták a kamerafigyelő rendszert, illetve az előállító helyiséget is. Ezt követően Róbert találkozhatott egy rendőrmotorossal és két szolgálatban lévő járőrrel. A rendőrök meséltek a munkájukról, megismertették a fiatalt a szolgálati gépjárművekkel és azok kötelező felszereléseivel.

Ezután a fiatalember bepillantást nyert a rendőrkapitányság kutyavezető járőrének mindennapjaiba, majd egy rögtönzött bemutatón keresztül megfigyelhette, hogy milyen fegyelmezetten hajtja végre „Boscó” a nyomkövető kutya a gazdája által adott utasításokat.

A nap végén Róbert a rendőröktől apróbb ajándékokat is kapott, amelyekre tekintve mindig emlékezni fog arra az időre, amikor teljesült az álma: egy napra rendőrjárőr lehetett!

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2017.06.30. 01:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 106 1
NO2 5 5
NOx 12 5
O3 47 26
NO 4 -
Szélirány DNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!