Elütötte a gyalogost Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a gyalogosokat és kerékpárosokat érintő balesetek megelőzésére.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2017. november 14-én 18 óra 30 perckor Győrben. Egy személyautó vezetője a Vasvári Pál utca felől a Szigethy Attila utca irányába haladt. Közlekedése során a Tihanyi Árpád út körforgalmából úgy hajtott ki, hogy nem biztosított elsőbbséget egy kijelölt átkelőhelyen átsétáló férfinek. A sofőr elütötte a gyalogost, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Baleset 1

Télen a közúti közlekedést befolyásoló időjárási-, látási- és útviszonyok egyaránt kedvezőtlenül változnak. A gyalogos és kerékpáros balesetek bekövetkezéséhez nagymértékben hozzájárul, hogy ilyenkor jóval nehezebb észlelni őket, mint más évszakokban. Tovább nehezíti a helyzetet, ha a gyalogosok vagy a kerékpáros nem a környezetből kirívó, hanem sötét tónusú ruházatot viselnek.

Baleset 2

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakat kéri a járművezetőktől:

  • Vezessenek körültekintőbben, óvatosabban és lassabban. Tartsák mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljék le az elöregedett ablaktörlő lapátot. A belső párásodás megszüntetése nélkül soha ne induljanak útnak.
  • Számoljanak mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet.
  • Télen legyenek türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsák biztonságos átkelésüket. Fontos, hogy akkor is késedelem nélkül reagáljanak az adott közlekedési szituációra, ha a gyalogos esetleg figyelmetlenül, vagy szabálytalanul, nem elsőbbségi helyzetben kíván áthaladni az úttesten.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2017.12.12. 12:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 124 1
NO2 17 16
NOx 19 9
O3 52 28
NO 2 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!