Embercsempész segítette útjukat

A mosonmagyaróvári határrendészek fogták el a külföldieket.

A Mosonmagyaróvár Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztályának beosztottjai az osztrák szervekkel közösen 2015. március 3-án 8 óra 30 perckor az M1-es autópálya, jobb pályatest 172-es kilométer szelvényében ellenőriztek egy szerb állampolgár által vezetett személygépkocsit. A Fiat Punto az ország mélysége felől közlekedett Ausztria irányába.

A járőrök megállapították, hogy a kocsiban utasként tartozkodó két felnőtt afgán állampolgár és egy fiatalkorú szír férfi a tovább utazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek. A külföldiek belföldi jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni, ruházatuk átvizsgálásakor a rendőröknek görög nyelvű hivatalos papírokat adtak át.

A szír férfi férfi sírva panaszolta a rendőröknek, hogy december közepén jött el Szíriából. Azóta járt Törökországban, Görögországban és Macedónián keresztül jutott Szerbiába, majd a „zöldhatáron” lépett be Magyarországra. 500 eurót fizetett a szerb férfinek, aki biztosította volna Bécsbe utazását.

A két afgán férfi hat hónapja indult el Afganisztánból. Iránon, majd török-görög-macedón útvonalon jutottak el Szerbiába. Szintén 500 eurót fizettek a csempésznek, hogy Ausztriába jussanak.

A határrendészek a külföldieket a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az 55 éves szerb állampolgár ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2017.11.23. 04:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 1233 12
NO2 26 25
NOx 39 19
O3 9 5
NO 9 -
Szélirány DK
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!