Embercsempészek az M1-es autópályán

Egy iráni és egy csecsen férfi összesen hét határsértő jogellenes külföldre szállításához nyújtott segítséget.

Az M1-es autópályán szolgálatot teljesítő járőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival közösen 2016. június 21-én 0 óra 50 perc körüli időben megállítottak ellenőrzésre egy VW Bora típusú személygépkocsit az autópálya Lajta pihenőjében. Az autót G. I. 37 éves csecsen állampolgár vezette, négy szír utasa a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, valamint a továbbutazás feltételeivel nem rendelkezett.

A járőrök mintegy fél órával később egy BMW típusú személygépkocsi sofőrjét és utasait igazoltatták Börcs térségében. Az autót vezető M. G. 29 éves iráni állampolgár két iráni és egy iraki illegális migránst akart jogellensen Ausztriába szállítani.

A rendőrök a migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a járművezetőket embercsempészés bűntett gyanúja miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították, ahol a gyanúsítottakat kihallgatták.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.04.20. 16:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 130 1
NO2 8 7
NOx 10 5
O3 109 60
NO 2 -
Szélirány ÉK
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!