Határrendészeti hírek Győr-Moson-Sopron megyében

Az elmúlt 24 órában két embercsempésszel és 49 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2015. július 9-én 8 óra 30 perckor a győri vasútállomáson igazoltattak egy guineai állampolgárt. A férfi egy nemzetközi gyorsvonatra szándékozott felszállni, mikor ellenőrizték a rendőrök. A külföldi a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkezett, ezért előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei 2015. július 9-én 8 óra 40 perckor az M1-es autópályán, Hegyeshalom térségében igazoltattak egy szerb hatósági jelzésű gépkocsit és utasait. A rendőrök megállapították, hogy a szerb gépkocsivezető, tíz szír állampolgárt akart illegálisan Ausztriába szállítani. A határrendészek a külföldieket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították és a 33 éves szerb állampolgár ellen embercsempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A soproni járőrök 2015. július 9-én 9 óra 10 perckor a soproni pályaudvar nemzetközi peronján igazoltattak hét külföldit. A hat afgán és egy iráni férfi Ausztria irányába akart utazni, azonban vízummal nem rendelkeztek. A rendőrök a migránsokat tiltott határátlépés kísérlete miatt előállították a helyi rendőrkapitányságra.

A Győri Rendőrkapitányság beosztottjai 2015. július 9-én 16 óra 15 perckor az M1-es autópályán, Győr térségében észleltek egy hatósági jelzés nélküli, leállósávon várakozó Renault típusú gépkocsit. A rendőrök a jármű közelében egy román férfit és öt szír, valamint egy iraki állampolgárt igazoltattak. A sofőr közölte, hogy autója meghibásodott és a bolgár forgalmi rendszámokat az út menti árokba dobta. A rendőrök a külföldieket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították és az 53 éves román állampolgár ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei 2015. július 9-én 16 óra 20 perckor Győrben, egy nemzetközi gyorsvonaton ellenőriztek 16 külföldit. A 12 afgán és négy kongói állampolgár magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, valamint a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Szintén Győrben, egy nemzetközi gyorsvonaton, 2015. július 9-én 22 óra 45 perckor igazoltattak kilenc külföldit a Készenléti Rendőrség beosztottjai. A négy szír, három afgán, egy bangladesi és az egy pakisztáni állampolgár magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a migránsokat a vonatról leszállították, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.01.19. 00:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 61 0
NO2 8 8
NOx 10 5
O3 64 35
NO 1 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!