Tombola és bringázás: átadták a gönyűi kerékpárutat

2015. szeptember 26-án, szombaton adták át a túlnyomó részt pályázati pénzből épült kerékpárutat Gönyűn, amellyel a helyiek újabb lépést tettek afelé, hogy bekapcsolódjanak a Dunamenti kerékpárút-hálózat több száz kilométeren át tartó folyamába. Az átadón Major Gábor polgármester, Kara Ákos parlamenti képviselő és Dózsa György, a Kerékpáros Magyarország Szövetség munkatársa köszöntötte a közel százötven egybegyűltet, akik között különböző kerékpáros ajándékokat is kisorsoltak.

Átadták a 200 millió forintból készült kerékpárutat Gönyűn. Az ünnepélyes megnyitón közel százötven ember vett részt, akik a nagyjából másfél órás rendezvényen különböző ajándékokban is részesültek.

A megnyitón Major Gábor polgármester, Kara Ákos parlamenti képviselő és Dózsa György, a Kerékpáros Magyarország Szövetség munkatársa mondott beszédet, ami után tombolán sorsolták ki a helyben regisztrálók között a KMSZ ajándékait, többek között biciklizárat, lámpát és prizmát, valamint bukósisakokat.

„Fontos számunkra ez a három kilométer, ami nem csupán a sportnak, a szórakozásnak, a turisztikának épült, hanem nagyon erőteljesen a munkába járásnak is” – mondta el Major Gábor, Gönyű polgármestere. – „Az a 200 millió forint, amit a kivitelezésre felhasználtunk, hasznára válik településünknek, a térségnek, de a Győr-Gönyű Kikötőbe települő vállalkozásoknak is, hiszen a munkahelyek biztonságos megközelítése közös érdekünk” – tette hozzá.

A győri oldalon jelenleg is készülő kerékpárút-szakasz elkészültével a település bekapcsolódhat abba a több száz kilométer hosszú kerékpárút-hálózatba, ami a Duna mentén épül és a sportolás, valamint a munkába járás mellett a térség számos vállalkozásának életébe pezsgést hozhat. A kerékpárutak átadásával párhuzamosan a Kerékpáros Magyarország Szövetség több magyarországi önkormányzat megbízásából jelenleg is folytat egy országos szintű szemléletformáló kampányt, melynek során kisiskolásokkal ismertetik meg a biztonságos kerékpározás szabályait, valamint Kun Ádám világbajnok BMX-es trükkjeinek bemutatójával hozzák közelebb a kerékpározás szeretetét számukra.

A KÖZOP-3.5.0-09-11 azonosító számú pályázat nyertesei között az olyan nagyvárosok mellett, mint Debrecen vagy Győr, kistelepülések is érvényesülnek, Gönyű mellett például Vasszécsenyben és Csárdaszálláson is átadnak majd kerékpárutat a következő hónapban.

Kerékpáros Magyarország Szövetség

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2017.11.24. 11:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 255 2
NO2 16 16
NOx 23 11
O3 14 7
NO 4 -
Szélirány D
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!