Két önkormányzati beszámoló egy napon

A Soproni és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságok vezetői egy napon számoltak be a 2016. évben elvégzett feladatokról a helyi önkormányzatok testületei előtt.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata előtt számolt be az elmúlt év eredményeiről a város rendőrkapitánya 2017. március 30-án délután. Szabó Jenő rendőr alezredes kiemelte, hogy a Soproni Rendőrkapitányság feladatait törvényesen, hatékonyan és alapvetően eredményesen hajtotta végre. A kapitányságvezető összességében megállapította, hogy az elmúlt évben elvégzett feladatoknak köszönhetően a rendőrkapitányság illetékességi területén a lakosság szubjektív biztonságérzete jó volt, a közvélemény hangulatát negatívan befolyásoló, ismertté vált bűncselekményekre a rendőri állomány mindig időben reagált. A beszámolóban az alezredes tájékoztatást adott a város bűnügyi és közbiztonsági és baleseti helyzetéről és ismertette a 2017. év főbb célkitűzéseit.

Az önkormányzati gyűlésen részt vett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, dr. Bánhalmi Zsolt rendőr ezredes. A képviselőtestület ellenvetés és tartózkodás nélkül – egyhangúlag – fogadta el Sopron város rendőrkapitányának beszámolóját.

Ugyanezen a napon tartotta meg beszámolóját a Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának képviselő-testülete előtt Barna Árpád rendőr alezredes kapitányságvezető is. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy bár a rendőrkapitányság működését számos objektív tényező határozza meg - közülük az egyik legkiemelkedőbb az, hogy Mosonmagyaróvár az osztrák és a szlovák határtól egyaránt 15 kilométerre, a Bécs-Budapest közötti autópálya és vasútvonal mellett helyezkedik el - az elmúlt évben a rendőri állomány eredményesen végezte el feladatát. Barna Árpád rendőr alezredes végezetül hangsúlyozta, hogy a jó eredmények eléréséhez nagymértékben hozzájárult az együttműködő társszervek, valamint az önkormányzat támogatása.

Az önkormányzati beszámolón részt vett Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, aki elismerte a rendőrkapitányság eredményeit és válaszolt a képviselők kérdéseire. A testület végezetül ellenvetés és tartózkodás nélkül fogadta el a kapitányságvezető beszámolóját.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2017.12.12. 12:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 124 1
NO2 17 16
NOx 19 9
O3 52 28
NO 2 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!