Lakóautóban szállították a migránsokat

A szlovén sofőr háromszáz euró ellenében 16 koszovói Ausztriába csempészéséhez nyújtott segítséget.

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel 2015. február 4-én 21 óra 50 perckor a hegyeshalmi kilépőnél igazoltatták az Ausztriába tartó szlovén honosságú lakóautót. A járművet egy 38 éves szlovén férfi vezette, melyben 16 koszovói állampolgár – közöttük egy fiatalkorú fiú és hét gyermek - utazott. A migránsok a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal és a továbbutazás feltételeivel nem rendelkeztek. A debreceni befogadó állomásról jöttek el, hogy embercsempész segítségével jogellenesen külföldre utazzanak.

A migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a sofőrt embercsempészés gyanúja miatt előállították a rendőrök.
A határsértők elmondták, külföldre utaztatásukért családonként négyezer eurót fizettek a szervezőknek. Segítőik Debrecenből taxival vitték őket egy főváros környéki benzinkúthoz, onnan lakóautóval utaztak tovább.

A szlovén gépkocsivezető beismerte, anyagi haszonszerzés céljából nyújtott segítséget a koszovói állampolgárok Ausztriába csempészéséhez. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a 38 éves szlovéniai férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2017.11.23. 04:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 1233 12
NO2 26 25
NOx 39 19
O3 9 5
NO 9 -
Szélirány DK
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!