Lezárt akta: Vonattal akart elmenekülni az országból

Vádemelési javaslattal zárult két szerb embercsempész ügye, egyikőjük a tettenérés után vonattal akarta elhagyni az országot.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott P. V. 46 éves és P. M. 24 éves szerb állampolgárok ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak négy kurd és egy szír migránst próbáltak illegálisan külföldre juttatni. A mosonmagyaróvári határrendészek az M1-es autópályán, Hegyeshalom térségében ellenőriztek egy Fiat típusú gépkocsit 2016. május 2-án 11 órakor. A rendőrök igazoltatni akarták a mögötte érkező Chrysler típusú személyautó vezetőjét és utasait is, azonban a sofőr az egyenruhásokat meglátva megállt és gyalog elmenekült a helyszínről. A rendőrök a jármű utasterében öt illegális migránst találtak, akik a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

A határrendészek a Fiat 24 éves vezetőjét – aki szintén részt vett az embercsempészetben - és a határsértőket elfogták és előállították. A nyomozók még az elkövetés napján azonosították a Chrysler vezetőjét és elrendelték körözését. P. V. 46 éves szerb állampolgárt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei másnap hajnalban igazoltatták és elfogták egy nemzetközi gyorsvonaton. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2017.11.22. 19:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 2895 28
NO2 57 56
NOx 111 55
O3 16 8
NO 35 -
Szélirány DNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!