Megcsúszott és árokfalnak ütközött

Pozitív értéket mutatott az alkoholszonda annál a sofőrnél, aki járművével közlekedési balesetet szenvedett a 82. számú főúton.

A 82. számú főúton Bakonypéterd felől Veszprémvarsány irányába közlekedett egy gépjármű vezetője 2017. december 28-án 18 óra 26 perckor. Haladása során az autója sebességét nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a nedves, havas aszfalton megcsúszott. Uralmát elveszítve járműve irányítása felett a 82. számú főút és a 8218. számú út kereszteződésében a menetiránya szerinti bal oldali árokba hajtott, majd az árokfalnak ütközött.

1

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az ütközés során a sofőr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.
  • A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital fogyasztás is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze. Ne kockáztasson! 

2

 

 

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.21. 21:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 647 6
NO2 14 13
NOx 19 9
O3 103 57
NO 3 -
Szélirány DNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!