Őrizetben a kábítószer-termesztő

A soproni rendőrök elfogtak egy osztrák férfit, aki Fertőszentmiklós és Hegykő külterületén kábítószergyanús növényeket termesztett.

Lakossági bejelentést követően a soproni nyomozók 2016. október 6-án 12 órakor megjelentek Fertőszentmiklós külterületén, ahol egy fás-bokros terület közepén kábítószergyanús ültetvényt találtak. A rendőrök a helyszín közelében igazoltatták R. Roland 43 éves osztrák állampolgárt. A nyomozók a férfi ruházatát átvizsgálták, majd a nála lévő táska ellenőrzésekor frissen vágott, zöld kábítószergyanús növényi részeket találtak. R. Roland elismerte, hogy a nála lévő növény marihuána. Ezt követően megmutatta a rendőröknek a fertőszentmiklósi ültetvényét és elmondta, hogy Hegykő külterületén is termesztett vadkendert. A nyomozók a két helyszínen összesen 233 tő kábítószergyanús növényt találtak, ezért a 43 éves férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán R. Rolandot – őrizetbe vétele mellett – kábítószer kereskedelem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatásakor elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.01.18. 01:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 105 1
NO2 14 14
NOx 16 8
O3 56 31
NO 1 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!