Őrizetben az embercsempész

El akart menekülni a rendőrök elől és árokba hajtott egy román embercsempész, aki 8 külföldi személyt akart illegálisan Ausztriába szállítani.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészei 2016. május 19-én 0 óra 50 perckor Hegyeshalom külterületén ellenőrizni akarták egy olasz forgalmi rendszámú, Opel Sintra típusú személygépjármű vezetőjét és utasait. A sofőr a járőröket észlelve behajtott egy közeli üzem telephelyére, majd menekülés közben elvétette annak kijáratát és a kerítést megrongálva árokba hajtott. A rendőrök a sofőrt, M. M. 29 éves román állampolgárt a helyszínen elfogták és megállapították, hogy az autóban utasként tartózkodó 8 külföldi személy nem rendelkezett a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz, és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal.

A mosonmagyaróvári határrendészek a gépjármű vezetőjét és az utasait - 2 marokkói, 1 líbiai, 1 szudáni, 3 afgán és 1 etióp állampolgárt - a megyei rendőr-főkapitányságra előállították. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály nyomozói a 29 éves román férfit - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a külföldi utasok ellen tiltott határátlépés szabálysértése miatt eljárást indítottak.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.04.23. 07:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 392 3
NO2 27 26
NOx 51 25
O3 12 6
NO 16 -
Szélirány DK
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!