Orvhalászat miatt kell felelniük

A mosonmagyaróvári rendőrök két szlovák orvhalászt fogtak el a Duna árterületén.

A mosonmagyaróvári rendőrök - a halászati ellenőrök jelzése alapján - elfogtak két szlovák állampolgárt, akik 2016. május 16-án a délutáni órákban, az Ásványráró-Dunasziget közötti árterületen egy körülbelül 70 méter hosszú nyakzóhálót feszítettek ki. Az ellenőrök a járőröknek elmondták, hogy H. F. 62 éves és Cs. B. 48 éves dunaszerdahelyi lakosok 17 óra körül, Szlovákia irányából egy csónakban érkeztek a helyszínre, majd egy hálót húztak fel a vízből. A halőrök a két férfi ellenőrzésekor - a nyakzóhálón felül - 8 darab különböző fajta nemes halat is találtak a csónakban. A rendőrök a halászokat elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a két szlovák férfi ellen orvhalászat vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselekmény elkövetését.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.04.20. 14:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 183 1
NO2 6 6
NOx 8 4
O3 106 58
NO 2 -
Szélirány ÉK
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!