Vádemelési javaslat az embercsempészek ellen

Két bolgár férfi egy furgon rakterében közel 40 fő határsértőt akart illegálisan Ausztriába szállítani.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott K. V. 22 éves és I. G. 44 éves bolgár állampolgárok ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak közel 40 fő illegális bevándorlót akartak gépkocsijukkal illegálisan külföldre juttatni. A két férfit az autópályás járőrök 2015. június 26-án 7 óra 20 perckor, az M1-es autópálya lébényi pihenőhelyén ellenőrizték. A rendőrök felszólítására a sofőr kinyitotta a jármű rakterét, ahonnan megközelítőleg 40 fő határsértő kiugrott és elfutott a helyszínről, közülük egy szír állampolgárt elfogtak.

A járőrök a furgon vezetőjét és társát előállították a megyei rendőr-főkapitányságra. A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Webkamera 1 - Háry Dezső tér

Webkamera 2 - Dunapart, keleti irány

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.01.18. 01:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 105 1
NO2 14 14
NOx 16 8
O3 56 31
NO 1 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!