1 + 18 elfogva

Egy szerb sofőr 18 illegális migránst akart Ausztriába vinni.

A megyei rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrzési Csoportjának rendőrei - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának - jelzése alapján 2022. február 15-én 8 óra 20 perckor egy magyar honosságú gépkocsit állítottak meg Páli belterületén. A járművet egy 45 éves szerb férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében tizennyolc  – magukat szír és szomáliai állampolgároknak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!