13 gépkocsi tükrét rongálta meg

A soproni járőrök kétszer állították elő az ittas férfit.

Anyagi káros közlekedési baleset történt 2014. december 29-én 15 órakor Balf külterületén. A baleset helyszínelésének adatai szerint a baleset okozója kerékpárjával szabálytalanul közlekedett Kópháza irányába a menetiránya szerinti bal oldalon, majd irányjelzés nélkül hirtelen irányt változtatott. A manőver végrehajtását követően a kétkerekű jobb oldalával nekiütközött a mellette szabályosan közlekedő gépjármű első lökhárítójának és motorháztetejének.

A balesetben személyi sérülés nem történt.

A járőrök a fiatalember ruházatát átvizsgálták és kabátja alól egy 50 centiméter pengehosszúságú „macsétát” foglaltak le valamint alkoholszondát fújattak vele, melynek pozitív eredménye miatt mintavételre előállították.

Az egyenruhások a férfit 17 óra 30 perckor bocsátották szabadon.

A soproni rendőrök sem gondolták, hogy az ittas férfit egy órán belül újra előállítják.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. december 29-én 18 óra 15 perckor érkezette bejelentés, hogy Sopron belvárosában egy aggresszív férfi több gépkocsi tükrét megrongálta. A megadott személyleírású elkövetőt a Közrendvédelmi Osztály beosztottjai a Csarnok utcában észlelték, aki a felszólítás ellenére az egyenruhásokat meglátva futásnak eredt. A járőrök a férfit a Vásárcsarnoknál fogták el. Az intézkedés alá vont személyi igazolványának átadását megtagadta és a jogszerű rendőri intézkedésnek ellenállt.

Az egyenruhások a férfi ellenszegülését testi kényszerrel megtörték, kezeit hátra bilincselték és a rendőrkapitányságra előállították.

A rendőröknek nem volt ismeretlen az elfogott férfi, hiszen közel egy órája bocsátották szabadon.

A helyszíni szemle adatai alapján a tettes a Soproni Rendőrkapitányság előtt és környékén, a Lackner Kristóf utca – Csarnok utca – Dózsa György utca útvonalon összesen 13 parkoló gépkocsi tükrét törte le illetve rongálta meg.

A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését beismerte, tettét ittasságával magyarázta.

A Soproni Rendőrkapitányság a 30 éves ebergőci lakos ellen rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!