2 embercsempész, 12 illegális bevándorló

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya két nap alatt két embercsempésszel szemben indított nyomozást.

A járőrök 2016. május 29-én 19 óra 30 perckor az M1-es autópályán, Hegyeshalom közlében ellenőriztek egy Opel Zafira típusú személygépkocsit és az abban utazó személyeket. A gépjármű vezetője a megállást követően - járművét és utasait hátrahagyva - az autópálya melletti szántóföldre futott a rendőri intézkedés elől. A járőrök a szántóföldön a 32 éves marokkói sofőrt elfogták. Az autóban maradt 8 kurd nemzetiségű iraki állampolgár igazoltatásakor kiderült, hogy az utasok a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeznek, így a rendőrök őket is elfogták és a sofőrrel együtt a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói C. M. 32 éves marokkói férfit – őrizetbe vétele mellett – 2016. május 30-án gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Egy nappal később a megyei rendőr-főkapitányság járőrei 15 óra 40 perckor egy Volkswagen típusú személygépjármű sofőrjét és utasait ellenőrizték Abdán. Az igazoltatáskor a rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető M. G. 61 éves olasz férfi illegálisan akarta utasait Ausztriába vinni, mivel a kocsiban ülő 4 pakisztáni férfi nem rendelkezett a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. A járőrök a sofőrt és az utasokat is a helyszínen elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályán a 61 éves olasz állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A férfit - őrizetbe vétele mellett - a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.22. 03:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 590 5
NO2 9 9
NOx 10 5
O3 65 36
NO 1 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!