2 embercsempész 23 migráns

A csornai rendőrök Farád közelében fogtak el két román állampolgárságú embercsempészt, akik két autóban 23 migránst akartak illegálisan Németországba vinni.

A csornai járőrök a 85-ös számú főúton - Farád külterületén - ellenőrizték 2016. június 8-án 2 óra 35 perckor két személygépjármű vezetőjét és utasait. Az igazoltatáskor megállapították, hogy az M. G. E. 26 éves román állampolgár által vezetett - Volkswagen típusú - személygépjárműben utazó 13 afgán személy nem rendelkezett a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és a tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az utasok a rendőröknek elmondták, hogy a sofőr Németországba akarta őket szállítani.

A másik - szintén Volkswagen típusú - ellenőrzött járművet C. I. G. 38 éves román férfi vezette és abban 10 afgán állampolgár utazott. Az igazoltatáskor kiderült, hogy a külföldi utasok szintén nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges feltételekkel. A járőrök megállapították, hogy az afgán állampolgárokat a 38 éves román férfi illegálisan akarta Németországba vinni.

A járőrök mindkét román állampolgárságú férfit és 23 afgán utasukat elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályán a 26 és a 38 éves sofőröket - őrizetbe vételük mellett - embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a 23 migránssal szemben tiltott határátlépés szabálysértése miatt eljárást indítottak.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!