3 embercsempész, 15 illegális bevándorló

A Készenléti Rendőrség járőrei az M1-es autópályán, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében elfogtak 3 embercsempészt, akik 15 határsértőt akartak illegálisan külföldre juttatni.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2016. május 1-én 0 óra 10 perckor egy Mercedes Sprinter típusú személygépkocsi sofőrjét, illetve annak utasait ellenőrizték az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár térségében. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető H. A. 42 éves libanoni férfi 7 iraki, 3 afgán és 2 pakisztáni állampolgárt akart jogellenesen Németországba juttatni, akik nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az egyenruhások a sofőrt elfogták és átadták a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeinek.

Ugyanezen a napon a Készenléti Rendőrség járőrei 3 óra 20 perckor egy újabb személygépjármű vezetőjét és utasait igazoltatták. Az ellenőrzéskor a rendőrök megállapították, hogy a BMW GT típusú személygépjármű sofőrje M. M. Z. 21 éves német állampolgár és a mellette helyet foglaló S. F. 24 éves afgán férfi, 3 szintén afgán állampolgárságú utast akartak illegálisan külföldre juttatni.  Mivel a külföldi utasok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz, és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal az intézkedők az ellenőrzött személyeket elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányságra. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály nyomozói mind a három előállított férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!