3 embercsempész, 15 illegális bevándorló

A Készenléti Rendőrség járőrei az M1-es autópályán, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében elfogtak 3 embercsempészt, akik 15 határsértőt akartak illegálisan külföldre juttatni.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2016. május 1-én 0 óra 10 perckor egy Mercedes Sprinter típusú személygépkocsi sofőrjét, illetve annak utasait ellenőrizték az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár térségében. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető H. A. 42 éves libanoni férfi 7 iraki, 3 afgán és 2 pakisztáni állampolgárt akart jogellenesen Németországba juttatni, akik nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az egyenruhások a sofőrt elfogták és átadták a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeinek.

Ugyanezen a napon a Készenléti Rendőrség járőrei 3 óra 20 perckor egy újabb személygépjármű vezetőjét és utasait igazoltatták. Az ellenőrzéskor a rendőrök megállapították, hogy a BMW GT típusú személygépjármű sofőrje M. M. Z. 21 éves német állampolgár és a mellette helyet foglaló S. F. 24 éves afgán férfi, 3 szintén afgán állampolgárságú utast akartak illegálisan külföldre juttatni.  Mivel a külföldi utasok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz, és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal az intézkedők az ellenőrzött személyeket elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányságra. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály nyomozói mind a három előállított férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.08.22. 03:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 590 5
NO2 9 9
NOx 10 5
O3 65 36
NO 1 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!