A környezetet szennyezve szabadult meg a jármű túlsúlyától a kamionos

A mosonmagyaróvári nyomozók a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki az ukrán sofőrt.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. március 29-én 20 óra 33 perckor arról, hogy az M1-es autópálya 158. kilométerszelvényében lévő tengelysúlymérő állomás közelében, egy kamionos olajat engedett le a szabadba a szállítmányából.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy lengyel rendszámú járműszerelvény nem folytathatta útját, mivel a mérőállomáson elvégzett ellenőrzés során túlsúlyt állapítottak meg a mérést végző szakemberek. A jármű ukrán vezetője a kamionnal félreállva egy aknába, megközelítőleg 160 liter bázisolajat engedett le, ahonnan az az ülepítőbe jutott. A katasztrófavédelem munkatársai a szabálytalanul kiengedett szennyező anyagot kiszivattyúzták az aknából, így megelőzve, hogy azt az eső kimosva a környezetet károsítsa.

.

Az ukrán sofőrt a rendőrök a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 37 éves férfit.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!