A közlekedés biztonságáért

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közlekedési biztonságára kockázatot jelentő illegális gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett „driftelők” és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.

A rendőrségre az utóbbi időszakban több bejelentés érkezett az éjszakai órákban – általában a megyeszékhelyen előforduló –a lakosság nyugalmát zavaró, közutakon közlekedő, erős hanghatással bíró gépjárművekről, illetve a bejelentésekben vélelmezett illegális gyorsulási versenyekről.   A jelzésekre az egyenruhások minden esetben reagálnak, illetve visszatérő jelleggel ellenőrzik a bejelentésben megjelölt helyszíneket.

A vármegyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya augusztusban és szeptemberben - egyéb szolgálati ágak és társszervek munkatársainak bevonásával – Győr városban több fokozott és célzott ellenőrzést hajtott végre a közlekedés biztonságosabbá tétele, illetve a szabályszegők kiszűrése és felelősségre vonása érdekében.

A rendőrök munkáját nagymértékben segítették a szolgálati gépjárművekbe szerelt fedélzeti kamerák, illetve a rendszeresített sebességmérő eszközök is.     

A szeptemberben végrehajtott akció ideje alatt – a fokozott rendőri jelenlét mellett – illegális gyorsulási verseny miatt nem volt szükség intézkedésre, azonban a kollégáink mintegy 50 szabálysértővel szemben jártak el.

A sofőrök által elkövetett szabálysértések jármű szabálytalan átalakítása, elsőbbségi szabályok megszegése, gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása, illetve sebességtúllépés voltak. Három gépjárművezető ittasan ült volán mögé, illetve egy személy úgy vezette gépjárművét, hogy azt a forgalomból korábban kivonták.  

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára, a vezető baleseti okokhoz kapcsolódó szabálytalanságok, illetve jogellenes gyorsulási futamok és sebességtúllépések visszaszorítására, ezért a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló akciókat.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!