A megengedett sebesség több mint duplájával közlekedett egy autós Győrben

A szabálysértő sofőrrel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot és előéleti büntetőpontokat szabtak ki.

A rendőrség a szabálytalankodók forgalomból való kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását. A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály járőrei 2020. október 9-én 17 óra 47 perckor a 81-es számú főút, Győr belterületi szakaszán – az Ipar utcai körgeometriás csomópont felől, a Zöld utca irányába haladó – 102 km/órával közlekedő személygépkocsiról készítettek felvételt. A szabályok ezen az útszakaszon 50 km/órás sebességet engednek meg, így a járművezető jelentésen túllépte a sebességhatárt. A sofőrrel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot és előéleti büntetőpontokat szabtak ki.

.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a járművezetők figyelmét, hogy a baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, amely számos esetben tragédiához vezet. A megengedett sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A rendőrség célja továbbra sem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése és a balesetek megelőzése.

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.

…hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!