A rendőrkapitányságon adta le az "éles" lövedéket

Egy soproni asszony gránátokat talált fia holmijai között.

Egy soproni asszony gránátokat talált fia holmijai között.

A Soproni Rendőrkapitányság robbanóanyaggal vagy robbanószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 34 éves soproni lakos ellen.

A nyomozás elsődleges adatai alapján a gyanúsított négy darab vélelmezhetően II. világháborús szárnyas gránátot tárolt édesanyja lakásán. A „rozsdás vasdarabokat” a helyi asszony 2015. november 1-jén 16 óra körüli időben egy nejlontáskába pakolta és először a Katasztrófavédelem épületébe, majd onnan a Soproni Rendőrkapitányságra szállította.

A rendőrök a táskában tárolt 25 centiméter hosszú, erősen korrodált gránátokat a nénitől lefoglalták és értesítették a Készenléti Rendőrség beosztottjait.

A tűzszerészek megállapították, hogy az egyik 20 milliméter átmérőjű tüzérségi lövedék robbanóanyagot és gyújtószerkezetet tartalmazott, ezért azt szakértői vizsgálatra elszállították. A további két aknavető gránáttest, illetve egy tüzérségi lövedék hatástalan állapotban volt. 

A nyomozók a férfi tartózkodási helyét átkutatták, ahol más robbanószert nem találtak.

A tettes a bűncselekmény elkövetését beismerte és elmondása szerint a bűnjeleket egy környékbeli gyár területén találta és édesanyja lakásán dísztárgyként tárolta.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!