A szigorúbban ellenőrzik a rendőrök a járműszállító trélereket

A közlekedés biztonsága érdekében a rendőrök az ellenőrzések során a járműszállító trélerek vonatkozásában a vontatásra, valamint a járműszerelvények tömegére érvényes szabályok betartására kiemelt figyelmet fordítanak.

A Győr-Moson-Sopron MRFK Közlekedésrendészeti és Határrendészeti Osztálya - a Készenléti Rendőrséggel közösen - a schengeni belső határokon visszaállított határellenőrzés kezdetétől folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzi a hazánkba belépni szándékozó járműszerelvényeket. A járműveket szállító trélerek esetében szigorúbb ellenőrzésre kerül sor, amelynek során a vontatásra, és a megengedett legnagyobb össztömegre vonatkozó szabályok betartása kerül górcső alá. A tapasztalatok szerint a belépésre jelentkező járműszerelvények közel 30%-ánál jelentkezik szabálytalanság. Ez esetben a rendőri intézkedés keretében kötelezik a járművezetőt a szabálytalanság (jellemzően többlet súly) megszüntetésére, amennyiben erre nem mutatkozik hajlandóság, úgy az ország területére történő beléptetés megtagadásra kerül.

1

2021. január 31-óta - a fenti két esetkörben - jogszabályi lehetőség biztosítja a magasabb összegű közigazgatási bírság kiszabását, valamint a pénzösszeg helyszíni megfizetésére kötelezést, ennek köszönhetően a szabályszegőkkel szemben szigorúbban lépnek fel az egyenruhások.

3

A rendőrség felhívja a figyelmet a járművek vontatásra és a teherszállításra vonatkozó szabályok betartására, amelynek megszegését - a közlekedésbiztonsági kockázat miatt - szigorúbban szankcionálja.

.

...hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!