A táborozó gyerekek kiszabadították Gordont, a bajba jutott macit

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök a Rábca Menti Szociális Szolgáltató Ház és az Integrált Közösségi Ház által szervezett napközis tábor vendégei voltak.

Börcsön 42, különböző korosztályú gyermek részvételével tartottak a szakemberek izgalmas és színes foglalkozásokat a bűnmegelőzés jegyében 2020. július 27-én. A táborozó gyerekek tetszését leginkább a „Szabadítsátok ki Gordont” fantázianevű játék nyerte el, amelynek aktív résztvevői voltak. A játékban Gordont, a macit, együttes erővel mentették meg gonosz társaitól. A játék célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az online és iskolai zaklatás megelőzésére, valamint a felmerülő problémák kezelésére. A gyerekek nyomozós játékban is kipróbálhatták magukat, amelyben egy bűntényt deríthettek fel a rendőrök segítségével. A baleset-megelőzés területét is érintve, kerékpáros ügyességi pályán mutathatták meg ismereteiket és tudásukat a táborozók.

A speciális ismeretanyag – interaktív játékos foglalkozás keretében történő - szakszerű tolmácsolására a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereit, Walczer Zsuzsanna r. őrnagyot és Princzes Adrienn r. őrnagyot kérték fel.

A bűnmegelőzési tanácsok között az egyenruhások az alábbiakról beszélgettek a gyerekekkel:

  • A nyári szünidőben sok gyermek tartózkodik egyedül, felügyelet nélkül az otthonában. Fontos, hogy csak ismerőst engedjenek be a lakásba, valamint baj esetén haladéktalanul hívják a szüleiket vagy a 112-es segélyhívó számot! 
  • Figyeljenek az internet használatának során adataik megadásának veszélyeire, tudjanak a visszaélés elkerülésének lehetőségeiről!
  • A gyermekek hiszékenységét és gyengébb fizikai képességét kihasználva megvalósulhatnak jogsértések, bűncselekmények. Ezért kiemelten fontos, hogy a gyermekek idegennel ne álljanak szóba, ne fogadjanak el tőlük semmit, és ne menjenek el ismeretlen helyre!
  • A nyári szünidő alatt a fiatalok csak azokra a helyekre menjenek játszani, barátokkal szórakozni, ahová a szülők elengedték őket! Tanácsos megbeszélni, hogy a gyermek milyen időpontra érjen haza, és amennyiben közbe jönne valami, arról mindenképpen értesítse szüleit a felesleges aggodalom elkerülése érdekében!
  • A strandokon és természetes vizek partján tartsák be a fürdőzésre vonatkozó szabályokat! Értéktárgyat lehetőség szerint ne, és csak annyi pénzt vigyenek magukkal, ami feltétlenül szükséges. A kulcsokat, iratokat, értékeket helyezzék el a biztonságot garantáló széfben, vagy értékmegőrzőben!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!