Adóváltozás - HIPA

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021-től megváltozik a helyi iparűzési adó (HIPA) bevallásának szabályozása.

A helyi iparűzési adó bevallásokat, javításokat és önellenőrzéseket az év elejétől az adóalanyok – főszabály szerint – nem az önkormányzati adóhatósághoz, hanem az állami adó- és vámhatósághoz (NAV) kötelesek benyújtani. A bevallással kapcsolatos nyomtatványok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján /https://www.nav.gov.hu/ lesznek elérhetők.

Az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemély iparűzési adóalany az iparűzési adóbevallási nyomtatványt papíralapon is benyújthatja, tekintve, hogy e minőségében nem kötelezhető elektronikus kapcsolattartásra. Amennyiben a magánszemély vállalkozó a papíralapú bevallás-benyújtást választja, akkor azt közvetlenül az önkormányzati adóhatósághoz teheti meg.

Fontos, hogy az iparűzési adóbevallás feldolgozása, esetleges javítása továbbra is az önkormányzati adóhatóságnál történik majd, és az adófizetést is az önkormányzat beszedési számlájára kell változatlanul megtenni.

/Gönyű Község Önkormányzata helyi iparűzési adó beszedési számla száma: 63200126-11058777/

Az Elektronikus Önkormányzati Portálon keresztül a helyi iparűzési adóbevallások 2021. januárjától nem lesznek benyújthatók.

 

Köszönjük a Tisztelt Adózóknak, hogy az elmúlt években adófizetési kötelezettségeik betartásával segítették munkánkat és hozzájárultak településünk fejlődéséhez.

Gönyűi Polgármesteri Hivatal
Gönyű, 2021. január 5.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!