Ajánljon ön is helyszínt a 2022-es speedmarathonhoz!

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2022. március 24-től egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak arra a helyre/helyekre ahol sebességellenőrzést szeretnének.

A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan a korábbi évekhez, ebben az évben is valamennyi ROADPOL-tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2022. március 24-én 6 órától 2022. március 25-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok 2022. március 8-án 14 órától március 14-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják:

Budapest: speedmarathon###kukac###budapest.police.hu

Bács-Kiskun megye: speedmarathon###kukac###bacs.police.hu

Baranya megye: speedmarathon###kukac###baranya.police.hu

Békés megye: speedmarathon###kukac###bekes.police.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: speedmarathon###kukac###borsod.police.hu

Csongrád megye: speedmarathon###kukac###csongrad.police.hu

Fejér megye: speedmarathon###kukac###fejer.police.hu

Győr-Moson-Sopron megye: speedmarathon###kukac###gyor.police.hu

Hajdú-Bihar megye: speedmarathon###kukac###hajdu.police.hu

Heves megye: speedmarathon###kukac###heves.police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megye: speedmarathon###kukac###jasz.police.hu

Komárom-Esztergom megye: speedmarathon###kukac###komarom.police.hu

Nógrád megye: speedmarathon###kukac###nograd.police.hu

Pest megye: speedmarathon###kukac###pest.police.hu

Somogy megye: speedmarathon###kukac###somogy.police.hu

Tolna megye: speedmarathon###kukac###tolna.police.hu

Vas megye: speedmarathon###kukac###vas.police.hu

Veszprém megye: speedmarathon###kukac###veszprem.police.hu

Zala megye: speedmarathon###kukac###zala.police.hu

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok 2022. március 21-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről az ORFK Kommunikációs Szolgálat a nyilvánosságot tájékoztatja.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A túlzott és/vagy nem megfelelő sebesség az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. Ezért van az, hogy a rendőrség fellép azokkal a járművezetőkkel szemben, akik elmulasztják megtartani a sebességhatárt. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!