Aktív turizmus

Horgászat

A Gönyűi Horgász Egyesületet 1963-ban néhány lelkes helyi horgász alapította. Napjainkra a taglétszám jelentős mértékben megnövekedett, 2017-ben a felnőtt, ifjúsági és gyermek horgászok száma 1651 fő volt. Ezzel az egyesület felzárkózott a megye legnagyobbjai közé. Az egyesületnek saját kezelésű vízterülete nincs, tagjai a Dunára, Balatonra és még számos vízterületre vásárolt területi jegyek birtokában horgászhatnak. A tagok az elmúlt évben összesen 1567 darab fogási naplót adtak le, melyben az összes fogott hal súlya 9255 kg volt. A legnagyobb hal egy 22 kg-os harcsa volt, melyet a Duna gönyűi szakaszán fogott ki a szerencsés horgász. Az egyesület minden évben rendez horgászversenyeket, melyen értékes horgászfelszereléseket lehet nyerni. A versenycsapat már hosszú ideje részt vesz a megyei professzionális horgászversenyen, 2016 és 2017. évben sikerült megszerezniük az első helyezést.

A Horgász Egyesülettel itt tudja felvenni a kapcsolatot.

Kerékpárút

Mosonmagyaróvártól Gönyűig tart az EUROVELO 6-os kerékpárút azon magyarországi szakasza, ahol kiépített kerékpárúton, biztonságosan lehet tekerni. Folyamatban van a Gönyű-Komárom szakasz építése is, így a közeljövőben már azt is használhatják a kerekezés szerelemesei.

Kerékpáros térképet itt talál.

Sólya, úszómű

Kossuth Lajos utca 38.

Szívesen szállnak vízre Gönyűn a csónaktulajdonosok, hogy élvezzék a napsütést és a hullámokat. Persze a horgászokat is vonzza a nagy fogás lehetősége, velük is gyakran lehet itt találkozni. A sólya a Látogatóközpont mellett található. Ugyanide került az új úszómű is, ami 2020 júliusától várja a kikötő csónakokat.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!