Aktív turizmus

SUP Gönyű

Fedezd fel velünk a Mosoni-Duna és az Öreg-Duna torkolatánál fekvő Gönyűn a folyó csodálatos élővilágát! Próbáld ki az állva evezést (SUP), sportolj, relaxálj és élvezd a természetet, a friss levegőt! Gyere hozzánk SUP-ot bérelni, vagy jelentkezz be valamelyik vezetett túránkra, mi biztosítjuk a felszerelést és az oktatást is. Májustól szeptember végéig várunk a gönyűi strandon!

Kapcsolat:
9071 Gönyű, Kossuth L. u. 56 (Duna-part)
Bejelentkezés: +36202927451, +36203335322

https://www.facebook.com/supgonyu/

https://instagram.com/supgonyu?igshid=18lfivxd0uuot

https://suphungary.com/supgonyu

Kerékpárút

Gönyűn is áthalad az EUROVELO 6-os kerékpárút magyarországi szakasza, így a biciklizés szerelmesei kiépített kerékpárúton, biztonságosan kerekezhetnek Győr és Komárom felől is.

Kerékpáros térképet itt talál.

Kerékpáros szervizpont a Duna-parton

Már a leeresztett kerék vagy egy meglazult csavar sem gátolhatja meg, hogy tekerjünk egyet a faluban vagy tovább haladjunk az EuroVelo 6-os kerékpárúton.
A Háry Dezsőt téren található szervizpont még elektromos kerékpárok töltésére is alkalmas.
Koordináták: 47°44'17.7"N 17°49'29.8"E

Horgászat

A Gönyűi Horgász Egyesületet 1963-ban néhány lelkes helyi horgász alapította. Napjainkra a taglétszám jelentős mértékben megnövekedett, 2017-ben a felnőtt, ifjúsági és gyermek horgászok száma 1651 fő volt. Ezzel az egyesület felzárkózott a megye legnagyobbjai közé. Az egyesületnek saját kezelésű vízterülete nincs, tagjai a Dunára, Balatonra és még számos vízterületre vásárolt területi jegyek birtokában horgászhatnak. A tagok az elmúlt évben összesen 1567 darab fogási naplót adtak le, melyben az összes fogott hal súlya 9255 kg volt. A legnagyobb hal egy 22 kg-os harcsa volt, melyet a Duna gönyűi szakaszán fogott ki a szerencsés horgász. Az egyesület minden évben rendez horgászversenyeket, melyen értékes horgászfelszereléseket lehet nyerni. A versenycsapat már hosszú ideje részt vesz a megyei professzionális horgászversenyen, 2016 és 2017. évben sikerült megszerezniük az első helyezést.

A Horgász Egyesülettel itt tudja felvenni a kapcsolatot.

Sólya, úszómű

Kossuth Lajos utca 38.

Szívesen szállnak vízre Gönyűn a csónaktulajdonosok, hogy élvezzék a napsütést és a hullámokat. Persze a horgászokat is vonzza a nagy fogás lehetősége, velük is gyakran lehet itt találkozni. A sólya a Látogatóközpont mellett található. Ugyanide került két úszómű is. Az egyiknél 10 LE teljesítményig köthetnek ki ingyenesen a hajósok, míg a másiknál nincs ilyen korlátozás. A kikötés feltételeiről itt tájékozódhat.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!