Amikor egy álom elérhetővé válik

A győri rendőrök egy fogyatékkal élő fiatalember álmát váltották valóra.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű személyek számára nyújt lehetőséget abban, hogy kipróbálhassák magukat az álom munkahelyen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság a „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM” elnevezésű rendezvény keretében - 2017. május 31-én délelőtt - vendégül látott egy rábatamási fiatalt, Róbertet, akinek az álom munkája az volt, hogy egy napra rendőrjárőr lehessen. A fiatalt a rendőrök végigvezették a rendőrkapitányságon, ahol megmutatták a kamerafigyelő rendszert, illetve az előállító helyiséget is. Ezt követően Róbert találkozhatott egy rendőrmotorossal és két szolgálatban lévő járőrrel. A rendőrök meséltek a munkájukról, megismertették a fiatalt a szolgálati gépjárművekkel és azok kötelező felszereléseivel.

Ezután a fiatalember bepillantást nyert a rendőrkapitányság kutyavezető járőrének mindennapjaiba, majd egy rögtönzött bemutatón keresztül megfigyelhette, hogy milyen fegyelmezetten hajtja végre „Boscó” a nyomkövető kutya a gazdája által adott utasításokat.

A nap végén Róbert a rendőröktől apróbb ajándékokat is kapott, amelyekre tekintve mindig emlékezni fog arra az időre, amikor teljesült az álma: egy napra rendőrjárőr lehetett!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!