Áramszolgáltatási hibák településünkön - tájékoztató

Az elmúlt hét végén az ország nyugati részén tapasztalható szélvihar kiterjedt üzemzavarokat okozott az áramellátásban, több helyen 100 km/h feletti széllökéseket is regisztráltak.

A viharos szél Gönyűn is hibákat okozott a közvilágításban és az áramszolgáltatásban. A nyugati országrészben volt a legerősebb a szél, az oszlopcserékkel, hálózat-újraépítéssel járó üzemzavarok elhárítása a szolgáltatónál kapacitáshiányt okozott, így a hibák elhárítása településünkön is a megszokottnál több időt vett igénybe. A kialakult helyzet rendkívülinek számított, így a fogyasztók részéről is több türelmet kívánt.

Gönyűn visszatérő probléma a szeles időjárás okozta áramszolgáltatási/közvilágítási üzemzavarok kialakulása, amelyek rendszeres hibabejelentésekkel és bosszúsággal járnak, illetve alkalmanként további károkat is okoznak a fogyasztók számára.

Az önkormányzat részéről minden bejelentést követően jelezzük a szolgáltató felé a lakosság által tapasztalt problémákat.

Jelenleg az alábbi ügyek megoldása van függőben:

  • A Zrínyi Miklós utca közvilágítási hibáival kapcsolatban az áramszolgáltató január közepén arról tájékoztatott, hogy a problémát kivizsgálták, de a hiba javítása hosszabb időt vesz igénybe. A végleges javítás várható idejéről nem kaptunk információt.
  • A Damjanich – Zrínyi utcákban szeles időjárás esetén jelentkező fáziskimaradások esetében is történt vizsgálat az E.On részéről, május végi válaszuk szerint a hiba javításához „hálózati beavatkozásra” van szükség, így felvették a karbantartási ütemtervbe a hibát, a szerelési munka tervezési állapotban van.
  • A Kossuth Lajos utca 218. előtti megdőlt villanyoszlop ügyében is felvettük a kapcsolatot az E.On-nal, a helyszíni vizsgálatra és szükség szerinti beavatkozásra július elején kaptunk ígéretet.

Visszatérő probléma volt a Kossuth Lajos utcában a Bem József és Irányi Dániel utca közötti szakaszon szeles időjárásban jelentkező közvilágítási hiba. Itt az erős szél hatására összeérő vezetékek miatt keletkezett rendszeresen zárlat. Egy részletező bejelentés eredményeként a vezetékeken távtartókat helyeztek el az E.On szakemberei, ezt követően közvilágítási hibát a legutóbbi szélvihar esetén sem tapasztaltunk.

A hálózatkorszerűsítések várható időpontjairól, az E.On válaszát követően honlapunkon további tájékoztatást teszünk közzé.

Gönyű, 2017. VIII. 16.

Köszönettel: Major Gábor
polgármester

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!