Árokba hajtott az embercsempész

Huszonegy illegális migránst akart Auszriába szállítani a moldáv férfi.

A járőrök a 84-es számú főúton, Lövő térségében próbáltak meg ellenőrizni egy magyar rendszámú kisbuszt 2021. szeptember 9-én 9 óra 8 perckor. Az autó vezetője megkísérelte kivonni magát az intézkedés alól, amelynek következtében járművével az út menti árokba hajtott. Az egyenruhások a helyszínen elfogták a moldáv állampolgárságú sofőrt és tizennyolc – magukat szír állampolgárnak valló – utasát, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő. Három férfi az autóból kiugorva elfutott, felkutatásuk folyamatban van. A moldáv állampolgárral szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást.

.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!