Ausztriába akartak eljutni

Hegyeshalomban harmincnyolc külföldit fogtak el a rendőrök az elmúlt 48 órában.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. november 1-jén tett bejelentést egy szolgálaton kívüli rendőr, hogy Hegyeshalomban egy nemzetközi gyorsvonaton migránsokból álló csoport tartózkodik.

A kiérkező rendőrök az Ausztriába tartó vonatról 29 külföldit szállítottak le, akik közül 2 koszovói személyi igazolvánnyal, 3 mali és egy comore szigeteki állampolgár humanitárius igazolvánnyal igazolta magát. A csoportból 7 koszovói, 10 szír, 3 afgán, 3 palesztin nem rendelkezett személyazonosságuk igazolására alkalmas okmánnyal. A migránsokat az egyenruhások tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt elállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály beosztottjai 2014. november 2-án 8 órakor és 21 óra 30 perckor két Ausztriába kilépő nemzetközi gyorsvonatot ellenőriztek a hegyeshalmi vasútállomáson. Az egyik vonaton 2 szír és egy algír állampolgárt, a másikon 6 palesztint fogtak el. A migránsok humanitárius igazolással igazolták magukat, továbbutazáshoz szükséges okmányokkal azonban nem rendelkeztek.

Az egyenruhások a külföldieket tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!