Ausztriába akartak eljutni

Határátlépési kísérletek

A mosonmagyaróvári rendőrök egy férfit embercsempészés gyanújával, húsz migránst tiltott határátlépés kísérlete miatt állítottak elő Hegyeshalomból.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály beosztottjai 2014. november 4-én 15 óra 30 perckor egy svéd honosságú személygépkocsit állítottak meg közúti ellenőrzés céljából az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőhely közelében. A járművet egy svéd férfi vezette, aki 7 koszovói állampolgárt szállított. Az utasok a rendőröknek belföldi utazási igazolványt adtak át, azonban jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A 44 éves járművezető igazoltatását követően a rendőrök megállapították, hogy jogellenesen akarta a külföldieket Ausztriába szállítani.

A migránsokat a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete, a svéd férfit embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. november 4-én 16 óra 5 perckor tett bejelentést egy férfi, hogy internetes hirdetés alapján valószínűsíthetően olyan személyek szálltak be a gépkocsijába, akikről útközben kiderült, hogy jogellenesen akarnak Ausztriába utazni.

A bejelentést követően a halászi körzeti megbízott azonnal a hegyeshalmi határátkelőhelyre ment, ahol megállította a személygépkocsit. A járművet egy magyar férfi vezette, akivel magyar élettársa, három palesztin és egy szír állampolgár utazott. A külföldiek igazoltatásukkor magyar tartózkodási engedélyről szóló határozatott nyújtottak át a rendőröknek, azonban továbbutazásukhoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek. A gépkocsi vezetője az intézkedő rendőrnek elmondta, hogy indulás előtt a külföldiek azt állították, rendelkeznek érvényes úti okmányokkal.

A migránsokat a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára.

 

A Készenléti Rendőrség beosztottjai 2014. november 5-én 23 óra 30 perckor ellenőriztek egy nemzetközi gyorsvonatot a hegyeshalmi vasútállomáson. A vonaton igazoltattak hét afgán és két szír állampolgárt, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A külföldieket a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára.

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!