Autó elé hajtott egy kerékpáros Győrben

Egy helybéli fiatal sérült meg a baleset következtében.

 

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, az Ifjúság körúton 2019. szeptember 6-án 7 óra körül. Egy fiatalkorú helybéli lány közlekedett kerékpárral a Vasvári Pál utca irányából, a Kodály Zoltán utca felé, az Ifjúság körúton lévő kerékpárúton. A Kodály Zoltán utcai kereszteződéshez érve, az úttesten áthajtva akarta folytatni útját a Földes Gábor út felé, eközben egy Vasvári Pál utca felé haladó autó elé gurult. A járművezető megpróbálta elkerülni az ütközést, azonban elsodorta a biciklist, aki az úttestre zuhant és megsérült. A gépkocsi az út melletti villanyoszlopnak ütközve állt meg. A megsérült kerékpárost a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A biztonságos közúti közlekedés elengedhetetlen feltétele a kerékpárosok esetében is a közlekedési szabályok pontos ismerete és azok megtartása. Egyre gyakoribb, hogy a biciklista a gyalogos-átkelőhelyen a kétkerekűt hajtva halad át. Ez nemcsak szabálytalan, de balesetveszélyes is, ezért a kerékpárosnak, ha a közúti jelzésből más nem következik, járművéről le kell szállnia és azt tolva – a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint – kell az úttesten áthaladnia.

A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat! A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!