Az Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, balesetet okozott

Bőny térségében kamion és személygépkocsi ütközött, a vétlen sofőr kórházba került.

A 10484-es számú úton, Nagyszentjános felől az M1-es autópálya irányába közlekedett kamionjával 2021. március 2-án 7 óra 30 perckor egy 49 éves ukrán férfi. Haladása során a 10484-es és 10479-es számú utak kereszteződéséhez érve az Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva hajtott be a kereszteződésbe. Ezzel egy időben az M19-es számú autóút felől, a kamionnak jobbról érkező Citroen típusú személygépkocsival összeütközött. A balesetben a személygépkocsi 32 éves győri sofőrje megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

2

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

3

4

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek!

Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! Közlekedésük során igyekezzenek megérteni a másik járművezető, szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!