„Az emlékezés vámszedői” - prevenciós tanácsok az ünnepre

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a mindenszentek ünnepe és halottak napja közeledtével prevenciós tanácsokkal segíti a lakosságot.

Mindenszentek és halottak napján sokan keresik fel a temetőket megyeszerte, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Sajnos azonban vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy temetők környékén vagyon elleni bűncselekmény károsultjává, áldozatává tegyék embertársaikat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az áldozattá válás elkerülése érdekében az alábbi jótanácsokat ajánlják:

  • A temetők látogatása idején lehetőség szerint ne maradjanak egyedül sötétedés után a sírkertekben!
  • Nagyobb értéket, ékszert, nagyobb összegű készpénzt, bankkártyát ha lehet ne vigyenek magukkal a temetők látogatásakor!
  • A táskájukat rövid időre se hagyják őrizetlenül a sírnál! Sajnos gyakran fordul elő, hogy amíg a hozzátartozók elmennek vízért, vagy elviszik az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe, addig a sírnál hagyott táskájukat ellopják.
  • Kérjük, hogy akik kerékpárral érkeznek a temetőkhöz, gondoskodjanak azok megfelelő lezárásáról!
  • A temetők környékén, illetve a temető parkolójában leparkolt gépjárműben soha ne hagyjanak értéket látható helyen és törekedjenek arra, hogy az autóban – könnyen mozdítható – értékek se maradjanak! A gépjárműveikkel lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak.
  • Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek az utazó emberek közé, ezért ilyenkor különösen figyeljenek az értékeikre és csak a legfontosabb irataik legyenek Önöknél!

Zavartalan, békés, nyugodt ünnepeket kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.07.20. 02:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 371 3
NO2 12 11
NOx 17 8
O3 76 42
NO 3 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!