Az én házam, az én váram!

Kezeljük óvatosan a lakásunkba bejutni szándékozó idegeneket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság területén a közelmúltban ismét több esetben fordult elő, hogy csalók különböző indokokkal bejutottak idős emberek otthonaiba, majd a figyelmüket elterelve ellopták pénzüket, értékeiket.

Ezen bűncselekmények miatt kértünk meg időseket, hogy mondják el és mutassák meg korosztályuknak, hogy ők miképpen védekeznek az ilyen trükkös tolvajok ellen. Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy az áldozattá válás megelőzése szempontjából a legfontosabb szabály, hogy soha ne engedjünk be idegeneket a lakásunkba!

Kérjük, nézzék meg a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési kisfilmjét és fogadják meg alábbi tanácsainkat:

  • Ha egy idegen becsenget, az mindig legyen gyanús. Különösen akkor, ha nem mi hívtuk, ha nem megbeszélt időben jön, vagy ha erősen ajánlkozik, ezek már figyelemfelkeltő jelek lehetnek.
  • Ha csengetnek, ellenőrizze, ki keresi, használjon biztonsági láncot, kémlelőnyílást!
  • Kérjünk referenciát, igazolványt és mindig ellenőrizzük le az azokon szereplő adatok hitelességét!
  • Lehetőleg ne döntsünk egyedül, kérjük, hogy jöjjön vissza később, amikor egy családtagunk, vagy jó ismerősünk is jelen van!
  • Mindig kérjünk írásbeli ajánlatot! Ezzel egyrészt időt nyerünk, másrészt közölhetjük, hogy előleget csak ennek birtokában adunk.

A megyei rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy figyeljenek idősebb hozzátartozóikra, mondják el nekik intelmeinket és hívják fel a figyelmüket arra, hogy idegeneknek ne nyissanak ajtót, ne engedjék be őket lakásukba!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!