Az internet veszélyei

A rendőrök jó tanácsokkal látták el a táborozó gyerekeket Győrben.

Az internethasználat veszélyeiről tartott előadást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakembere a Győri Vízisport Egyesület nyári táborában 2018. június 26-án.

Az előadó a foglalkozás során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a gyermekek megismerjék az internet veszélyeit és az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatát.

A világháló meggondolatlan használata komoly veszélyeket rejt magában. Fontos, hogy gyermekeink tudják, hogy milyen módszerekkel tudják megvédeni magukat attól, hogy a világhálón bűncselekmény áldozataivá váljanak. A prevenciós szakember az alábbi tanácsokkal látta el a táborozó fiatalokat:

  • Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött, akivel beszélgetni kezdesz.
  • Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
  • Ne tegyél közzé és ne ossz meg mással kihívó képet, idegennel pedig semmilyen személyes információt (adatot, képet stb.)!
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte valamelyik szülődnek, és csak az ő engedélyével, első alkalommal pedig szülő jelenlétében találkozz vele!
  • Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve, korlátozva a nethasználatodat! Ez a te érdekedet szolgálja, használatukkal nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!