Az M85-ös gyorsforgalmi úton, ittas állapotban haladt a forgalommal szemben

Csorna térségében intézkedtek a rendőrök a járművezetővel.

A rendőrségre 2021. február 1-jén 20 óra 10 perckor bejelentés érkezett, amely szerint az M85-ös számú főúton egy személygépkocsi a forgalommal szemben, Győr irányába halad.

Az egyenruhások rövid időn belül rátaláltak a szabálytalanul közlekedő gépjárműre, annak vezetőjét igazoltatták, majd vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. A rendőrök az 52 éves férfit elfogták, és a Csornai Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A rendőrség az úton hátrahagyott gépjármű elszállítására intézkedett.  

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A megyében nemrég adták át az M85-ös számú gyorsforgalmi utat, amelynek fel-, illetve lehajtói pontos helyét a közlekedésben résztvevők még nem ismerhetik eléggé. Kérjük a járművezetőket, hogy figyeljenek az úton kihelyezett jelzőtáblákra, azok útmutatásait tartsák be!
  • Amennyiben észreveszik, hogy a forgalommal szemben haladnak, semmiképp se tolassanak vissza a felhajtóra, önállóan ne forduljanak meg az úton!
  • Kapcsolják be a vészvillogót, lehetőség szerint húzódjanak le a leállósáv szélére, vagy a forgalmi sávon kívülre, és álljanak meg. Vegyék fel a láthatósági mellényt, szálljanak ki az autóból, és a korlát mögött várakozva hívják fel a 112-es segélyhívó számot!

…hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!