Babajátszóház

Kedves Anyukák és pici Gyermekeik!

Azoknak az Édesanyáknak, akik nem hallottak a lehetőségről, szeretném felhívni a figyelmüket, hogy Faluházunkban minden szerdán BABAJÁTSZÓHÁZ működik, ahol az Édesanyák és gyermekeik együtt nagyszerű programban vehetnek részt. Fő tevékenységük a közös játék. Az ehhez szükséges eszközök biztosítva vannak, illetve a szülők is hozhatnak magukkal játékokat, melyeket szívesen használna gyermekük.

E programnak pedagógiai aspektusból is nagyon fontos szerepe van.

Mint tudjuk, a gyermek utánzással tanul, és a megfelelő motiválás elősegíti e fejlődést, annak helyes kialakulását. Fontos, hogy a gyermek a vele azonos korú társaival ún. kisközösségben, kortárscsoportban is tevékenykedhessen, s hogy láthassa társai tev&´kenységi mintáit. A hasonló korú társakkal való együttes tevékenykedés a legfontosabb és leghatásosabb pedagógiai módszer. Ha a gyermek már pici korától kezdve társak között van, sokkal előnyösebb helyzetben lesz a későbbi szocializációját illetően. Könnyebben fog tudni alkalmazkodni, beszokni egy új közösségbe, és nem utolsósorban a jövőbeli teljesítményében is megmutatkozhat.

A szocializáció születésünktől kezdődik, és halálunkig tart, tehát élethossziglan tartó folyamat.

Mi szülők vagyunk felelősek azért, hogy ehhez gyermekünknek a legmegfelelőbb színteret válasszuk. A pedagógia módszereit játékos és szinte észrevehetetlen formában sajátíthatjuk el önmagunkkal és gyermekeinkkel. A kortárscsoportban való tev&´kenység -a szülők fizikai és szellemi jelenléte mellett- a leghumánusabb és legkellemesebb pedagógiai módszer.

Nem utolsó sorban a szülők részéről is nagyon fontos, hogy változó közegben legyenek alkalmanként, hiszen a közérzetünk is képes mássá válni hatására, s ebből adódóan mégpozitívabban képesek gyermekeikkel is foglalkozni. A szülők is kapcsolatba kerülnek hasonló korú társakkal, s esetenként új barátságokra tehetnek szert.

Elmondhatjuk tehát, hogy e program mind a szülőnek, mint pedig a gyermeknek nagyon fontos és hasznos lehet.

Ha kedve van, csatlakozzon gyermekével a kis közösségünkhöz.

Még egy fontos információ: ez a játszóház nem kötött programok alapján tevékenykedik, hanem nagy hangsúlyt kap a szülők igénye és véleménye, így a csoport maga határozza meg a tevékenységi folyamatokat!

Ha Ön is szívesen velünk tartana, kérem, keressen meg a Községi Könyvtárban engem, vagy védőnőnket, Steingartné Amit.

Saját elérhetőségem: 06/70 432-83-40

Védőnőnk elérhetősége: 06/20 433-52-74

Szeretettel: Mógorné Ternyei Beatrix

Eseménynaptár

Légszennyezettségi adatok

2018.06.24. 12:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 471 4
NO2 11 10
NOx 18 8
O3 61 34
NO 5 -
Szélirány ÉNY
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

Gönyű kincsei

Kedves Látogató!

A zászlókra klikkelve 3 nyelven is megtekintheti Gönyű Község Önkormányzatának megbízásából készült "Gönyű kincsei" című kiadványunkat, ami szűkebb környezetünk nevezetességeit hivatott népszerűsíteni.

     

Erre a linkre klikkelve pedig megtekintheti a kapcsolódó videót

Együtt Európáért Alapítvány

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!