Baleset-megelőzési akció Győrben és környékén

Az akció célja a gépjárművezetők, a kerékpárosok és gyalogosok egymásra figyelésének erősítése, az előzékeny, szabálykövető közlekedés megteremtése volt.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság munkatársai 2019. május 23-án Győrben, illetve a környező falvakban, baleset-megelőzési célú gyalogos és kerékpáros ellenőrzést tartottak. A megállított kerékpárosok esetében a kétkerekű világító berendezéseinek meglétét ellenőrizték, valamint a kerekezők figyelmébe ajánlották a láthatósági mellény viselésének fontosságát.  

A gyalogosok figyelmét pedig a következő tanácsokra hívták fel:

  • Ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! 
  •  A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! 
  • Vegyék figyelembe, hogy nedves, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!

Az ellenőrzések végén mind a kerékpárosokat, mind pedig a gyalogosokat fényvisszaverő eszközökkel, láthatósági mellényekkel ajándékozták meg a rendőrök.

Az egyenruhások az akció során figyelemmel kísérték a gépjárművezetők szabálykövető magatartását is. A "Finn módszer" néven ismertté vált metódus alapján ellenőrizték a sofőröket, illetve rendőri jelenléttel biztosították, hogy a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek.

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!