Balesetek Győr-Moson-Sopron megye útjain

A nem megfelelően megválasztott sebesség következtében sérült meg egy járművezető és egy gyalogos.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Mosonmagyaróváron a Cseresznyés utcában, 2019. augusztus 25-én 17 órakor. Egy 35 éves férfi közlekedett személygépkocsival a Bartók Béla utca felől, a Buda utca irányába. Haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett és az út jobb oldalán egy villanyoszlopnak ütközött. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 8527-es számú út 3+650 kilométerszelvényében, 2019. augusztus 25-én 8 óra 55 perckor. Egy 32 éves fertőrákosi férfi közlekedett személygépkocsival Fertőrákos irányából, Sopron felé. Haladása során járműve sebességét nem megfelelően választotta meg, amelynek következtében elütött egy a Tómalom sor felől, a Halastó utca irányába az úttesten szabálytalanul - nem a kijelölt gyalogos-átkelő helyen - áthaladó 78 éves soproni nőt. A sérült gyalogost a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a további balesetek elkerülése érdekében az alábbi tanácsokra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!
  • A gyalogosok ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! 
  • A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! Vegyék figyelembe, hogy nedves, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!
  • A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat!

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!