Balesetek Győr-Moson-Sopron megyében

A rendőrök megyénk útjain két személyi sérüléssel és hét anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Nyúlon, a Kossuth Lajos utcában közlekedett személygépkocsijával egy 49 éves román férfi 2021. december 12-én 6 óra 35 perckor. Haladásakor egy jobbra ívelő kanyarban a sofőr a jármű felett az irányítást elvesztette, az úttesten az autó megcsúszott, majd a bal oldali vízelvezető árokba sodródott, ahol egy ház gépkocsibeállójának ütközött. A balesetben a román állampolgár megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

3

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a jármű érvényes kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezett, illetve az ideiglenes hatósági jelzése érvénytelen volt.

2

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • A téli időjárási-, látási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell szembenéznie minden közlekedőnek.
  • Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út, a jeges aszfalt és az alacsony hőmérséklet jelenti.
  • A jeges, száraz és nedves aszfalt váltakozása nemcsak a gépjárművet, hanem annak vezetőjét is alaposan próbára teszi, ezt szem előtt kell tartani.
  • A felüljárókon, hidakon és erdősávok közti útszakaszokon számoljon az aszfalt fokozott jegesedésével és ennek figyelembevételével válassza meg az ideális sebességet!
  • Közlekedjen figyelmesebben, és mindig tartsa be a sebességhatárokat! Mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladjon!
  • Tartson nagyobb követési távolságot, a fékút csúszós úton sokkal hosszabb!

…hogy mindenki hazaérjen!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!