Balesetet okoztak, jelzett az alkohol és drogteszt

Győr-Moson-Sopron megyében, az elmúlt 24 órában három balesetnél is felmerült a gyanú, hogy az okozó sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt, vagy kábítószert fogyasztott.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt az 1402-es számú úton, Ásványráró térségében, 2020. március 6-án 12 óra 30 perckor. Egy 25 éves mosonszentmiklósi férfi közlekedett személygépkocsival Mecsér felől, az 1401-es számú út irányába. Haladása során egy enyhén balra ívelő kanyarban  – eddig tisztázatlan okból – elvesztette uralmát járműve felett és egy szemből érkező autó oldalának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A baleset helyszínén intézkedő rendőrök, a sofőrrel szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt a járőrök további mintavétel céljából előállították.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Győrságon, az Országút utcában, 2020. március 6-án 23 óra 38 perckor. Egy 29 éves férfi közlekedett személygépkocsival Pannonhalma felől, Sághalomalja irányába. Haladása során  – eddig tisztázatlan okból – áttért a menetirány szerinti bal oldalra és egy ház kapubejárójában parkoló autónak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A baleset helyszínén intézkedő rendőrök, a sofőrrel szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt a járőrök további mintavétel céljából előállították.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Jereváni úton, 2020. március 6-án 15 óra 53 perckor. Egy 25 éves helybéli férfi közlekedett személygépkocsival a Zöld utca felől, a Vasvári Pál út irányába. A Szauter utcánál lévő jelzőlámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva a kereszteződésbe hajtott, amelynek következtében egy szabályosan közlekedő autó az oldalának ütközött. A balesetet okozó gépkocsi az ütközés erejétől a közeli járdára csapódott, ahol elsodort egy várakozó kerékpárost. A két járművezető és a kerékpáros megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

A szabálytalan sofőrrel szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott, ezért őt a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

...hogy mindenki hazaérjen!

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!