Baleseti összefoglaló Győr-Moson-Sopron megyéből

A rendőrök a megye útjain egy személyi sérüléssel, valamint tizenegy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győr térségében, a Hecsei úton 2021. január 11-én 15 óra 20 perc körül.

Egy 19 éves téti férfi személygépkocsival közlekedett a Tatai út felől a Fehérvári út irányába. Haladása során nem tartott kellő követési távolságot az előtt forgalmi okból megálló, 30 éves győri férfi által vezetett Daewoo személygépkocsi mögött, amelynek következtében a járműnek ütközött.  A balesetben a Daewoo utasa, egy 27 éves győri nő megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

1

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

2

A rendőrség az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet a közlekedési balesetek elkerülése érdekében:

  • Esős időszakban a felüljárókon, a hidakon, továbbá az erdősávval védett útszakaszokon az átnedvesedett falevelek miatt fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. Ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességét!
  • Száraz útszakaszról a vizes szakaszra történő ráfutás balesetveszélyes helyzetet teremthet.
  • A közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy a járművek által az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti az utakat.
  • Csak a téli közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak. Ne feledjék, hideg időjárási viszonyok között nagymértékben csökkennek a nyári gumiabroncsok tapadási tulajdonságai!
  • Esős időszakban csökken a látótávolság, és a csúszós utakon megnő a féktávolság.
  • Fontos a megfelelő követési távolság és a jármű sebességének helyes megválasztása.
  • A korán beálló sötétedésre való tekintettel kérjük, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, hiszen biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet!

...hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!