Baleseti összesítő

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök hét anyagi kárral járó és egy személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az 1402-es számú út 0+700 kilométerszelvényében, 2019. augusztus 26-án 9 óra 45 perckor. Egy 19 éves nő közlekedett személygépkocsival Mecsér felől, az 1-es számú főút irányába. Haladása során járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, amelynek következtében egy jobbra ívelő útkanyarulatból kihajtva átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol egy fának ütközött. A járművezető megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Pannonhalmán, a Hunyadi utcában, 2019. augusztus 26-án 12 óra 30 perckor. Egy 64 éves ravazdi férfi közlekedett személygépkocsival a Fő tér felől, az apátság irányába. Haladása során figyelmetlenül kezdte meg egy járműszerelvény előzését, amelynek következtében járművével egy szemből érkező autónak ütközött, majd az út menti árokba csúszott.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az előzés megkezdése előtt bizonyosodjanak meg arról, hogy:

  • A manőver során a szemközti sávban annyi hely áll rendelkezésre, hogy a szembejövő forgalmat ne zavarják.
  • Az előttük haladó jármű előzési szándékot nem jelzett-e.
  • Nem kezdett-e járművük előzésébe más, mögöttük haladó jármű.
  • Megfelelő oldaltávolságot tudnak-e tartani az előzés során.
  • Előzés után vissza tudnak-e térni a sávjukba, a megelőzött jármű zavarása nélkül.
  • A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!