Baleseti összesítő Győr-Moson-Sopron megyéből

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök egy személyi sérüléssel és hat anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Sopronban, a Gyár utca és a Vitnyédi utca kereszteződésében, 2020. június 3-án 15 óra körül. Egy 52 éves harkai férfi közlekedett személygépkocsival a Lackner Kristóf utca felől, a Vitnyédi utca irányába. Az útkereszteződésbe behajtva - a jelzőtábla utasítása ellenére - nem biztosított elsőbbséget a védett úton, a Selmeci utca felől, a Hőflányi utca irányába haladó kerékpárosnak és elütötte. A biciklis a jármű motorházára, majd onnan az úttestre zuhant és megsérült. A 45 éves helybéli férfit a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

A gépjárművezetők figyelmesen és körültekintő módon a KRESZ által előírt szabályokat betartva közlekedjenek!

Kerékpárral közlekedve különösen fontos a láthatóság, ezért ajánlott a színes, feltűnő ruházat viselése. A fényvisszaverő mellény használata nemcsak hasznos, de lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén kötelező is. A kifogástalan műszaki állapotú járművel szabályosan közlekedő kerékpárost is érheti baleset. Ilyenkor hasznos a védőfelszerelések használta. A kerékpáros sisak, a könyök- és térdvédő, a kesztyű, a zárt cipő használta a baleseti sérülések súlyosságát enyhítik.

...hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!