Baleseti összesítő Győr-Moson-Sopron megyéből

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök két személyi sérüléssel és nyolc anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az M86-os számú autóút 130. kilométerszelvényében, Vásárosfalu térségében, 2020. augusztus 6-án 4 óra 30 perckor. Egy 26 éves budapesti férfi közlekedett személygépkocsival Szombathely felől, Csorna irányába. Haladása során elaludt, amelynek következtében az útpadkára hajtott majd a szalagkorlátnak ütközött. A baleset során a járművezető megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Szanyban, a Kossuth utcában, 2020. augusztus 5-én 6 óra 42 perckor. Egy 19 éves csikvándi férfi közlekedett személygépkocsival Pápa felől, Csorna irányába. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban járművével megcsúszott és a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára hajtott, majd onnan az úttestre visszatérve a baloldali sávba sodródott, ahol összeütközött a vele szembe szabályosan közlekedő autóbusszal. A baleset során az autó sofőrje megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

..

A balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Csak akkor induljon útnak, ha a jármű vezetésére alkalmas állapotban van! Ne kezdje meg az utazást, amennyiben fáradt!
  • Kerülje a hosszabb utazásokat éjfél és reggel 6 óra között, amikor a természetes éberség a legalacsonyabb szintű!
  • Tervezze meg előre utazását, megfelelő szünetek beiktatásával! Minden két óra vezetés után legalább 15 perces szünet tartása ajánlott.
  • Ha fáradtnak érzi magát, biztonságos helyen álljon meg.  Ne álljon meg az autópálya leállósávjában!
  • A fáradtság leküzdésének leghatékonyabb módja, ha elfogyaszt két csésze koffeintartalmú kávét, s tart egy rövid pihenőt.
  • Továbbá minden esetben körültekintő módon, az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessen és minden körülmények között tartsa be a KRESZ által előírt szabályokat!

...hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!