Baleseti összesítő Győr-Moson-Sopron Megyéből

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök két személyi sérüléssel és nyolc anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 84-es számú főút 128+380. kilométerszelvényében, a soproni határátkelőnél 2020. október 9-én 9 óra 5 perckor. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 68 éves osztrák férfi közlekedett személygépkocsival Ausztria irányából, Sopron felé. A határátkelőhöz érve – tisztázatlan okból - felhajtott egy terelőszigetre, majd az átkelő tetőszerkezetét tartó oszlopnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

.

A sofőrrel szemben - a helyszínen - a rendőrök alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Ravazdon, az Országút utcában 2020. október 9-én 12 óra 10 perckor. Egy 78 éves győrasszonyfai férfi közlekedett személygépkocsival Veszprémvarsány felől, Győr irányába. Haladása során  során – tisztázatlan okból – járművével áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szemből érkező autónak ütközött. A vétlen gépjármű az ütközés következtében egy ingatlan kapujának csapódott és azt betörte. A baleset során hárman megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

.
 
.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy minden esetben körültekintő módon, az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek és minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat!

...hogy mindenki hazaérjen!


Hasznos információk

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!